[:en]A chef and his favourite restaurant[:el]Ένας μάγειρας και το αγαπημένο του εστιατόριο[:]

By piato in 
[:en]

SVEN ELVERFELD

A CHEF WHO HAS BEEN AWARDED THREE STARS AT AQUA RESTAURANT, WOLFSBURG, GERMANY

“I see myself as a full-time creative craftsman. I have to be this way or else everything will be merely average”, says the awarded chef Sven Elverfeld. He began his career as a pastry chef in Essen and in the meantime he had already worked as a cook in Dubai and Kyoto. His favourite stop had always been Minos Beach Hotel in Crete. The same island where his favourite restaurant is. And has nothing to do with Haute Cuisine. It has to do with impeccable art. 

 

Piato Restaurant, Agios Nikolaos Crete: “This restaurant is literally sitting on the seashore. For me this area is one of the most beautiful areas of Crete. I’ve been visiting the area since mid ‘90s alone or with my family. I adore the gastronomy of the senses – especially the originality of the dishes served at Piato Restaurant in a warm and unpretentious way. Octopus, cuttlefish or squid with ten tentacles? It is quite arousing for the senses. Fried or in the oven? I leave everything to Anna, the cook. I love the way she enhances and “plays” with traditional dishes. She has a great sense and awareness of Crete’s gastronomic wealth, of its herbs and scents. I’ve spend many unforgettable evenings with my friends there. Do not miss shrimps “Saganaki” with tomato sauce, feta cheese and white bread to dip in. And when you ask for the bill you often hear: “Yeah, right. Later. Let’s have some more ouzo”. Another distinctive feature of Crete. My opinion: Five stars for hospitality‼”

[:el]
ΣΒΕΝ ΕΛΒΕΡΦΕΛΝΤK


ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ AQUA, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ WOLFSBURG, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

«Βλέπω τον εαυτό μου ως ένα δημιουργικό τεχνίτη πλήρους απασχόλησης. Έτσι πρέπει να είμαι, ειδάλλως όλα θα παραμένουν απλώς στη μετριότητα», λέει ο βραβευμένος μάγειρας, Σβεν Έλβερφελντ. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ζαχαροπλάστης στο Έσσεν και στο μεταξύ εργαζόταν ως μάγειρας ήδη στο Ντουμπάι και στο Κιότο. Αγαπημένος του ενδιάμεσος σταθμός: το «Ξενοδοχείο Minos Beach» στην Κρήτη. Στο ελληνικό νησί βρίσκεται και το αγαπημένο του εστιατόριο. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την υψηλή μαγειρική. Έχει να κάνει με την άψογη τέχνη.

Εστιατόριο «Πιάτο», Άγιος Νικόλαος Κρήτης. «Αυτό το κατάστημα βρίσκεται ακριβώς επάνω στη θάλασσα. Για μένα είναι ένας από τους ομορφότερους τόπους στην Κρήτη. Από τα μέσα της δεκαετίας του ʼ90 πηγαίνω τακτικά εκεί, ακόμη και με την οικογένειά μου. Λατρεύω τη γαστρονομία των αισθήσεων – κυρίως την πρωτοτυπία της κουζίνας, όπως αυτή σερβίρεται στο εστιατόριο «Πιάτο». Τόσο θερμά και απέριττα. Χταπόδι, σουπιές ή το καλαμάρι με τα δέκα πλοκάμια; Η φαντασία διεγείρεται. Ψητό ή τηγανητό; Αυτό το αφήνω εξ’ ολοκλήρου στην Άννα, τη μαγείρισσα. Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο «πειράζει» και εμπλουτίζει τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ. Έχει πολύ καλή αίσθηση του γαστρονομικού πλούτου της γης της Κρήτης, των βοτάνων και των αρωμάτων. Τα βράδια με φίλους στο παραλιακό αυτό εστιατόριο είναι αξέχαστα. Ιδιαίτερα νόστιμες είναι οι γαρίδες σαγανάκι με σάλτσα ντομάτας, η φέτα και το λευκό ψωμί για να βουτάμε στη σάλτσα. Και όταν ζητάς το λογαριασμό, συχνά σου λένε: “Καλά, αργότερα. Έλα καλύτερα να πιούμε ακόμη ένα ουζάκι”. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό της Κρήτης. Η άποψή μου: Πέντε αστέρια για τη φιλοξενία!»

[:]